Over ons

Van boerderij naar dierencrematorium

Respect voor leven en natuur zit in het DNA van DUC Amsterdam. In 1980 maakten familie De Kock van hun boerenbedrijf een dierencrematorium en -begraafplaats, een van de eerste van Nederland.

En ook vandaag, bijna 40 jaar later, is de natuurlijke manier van werken die zijn oorsprong heeft in het boerenleven nog altijd de kernwaarde van het kleine familiebedrijf.
Hier geen grote anonieme groepscrematies en zeker geen destructie. De familie De Kock kiest bewust voor kleine groepscrematies en individuele crematies om een waardevolle afsluiting te bieden van het leven dat dier en baasje deelden.

Door deze plek een mooie bestemming te geven en open te stellen, deelt de familie dit stukje natuur graag met iedereen die daarvan wil genieten of behoefte heeft nog even terug te denken aan een geliefd huisdier.

Sommige mensen komen hier al generaties lang; de as van opa’s hondje is hier verstrooid en nu wordt de as van de huisdieren van de kleinkinderen over hetzelfde veld uitgestrooid. De geschiedenis leeft hier voort.

Een respectvoller eerbetoon aan het leven kun je bijna niet bedenken…