Cremeren

bij Dierencrematorium Amsterdam D.U.C.

Bij Dierencrematorium Amsterdam D.U.C. staan respect voor het dier en de natuur centraal. Uw geliefde huisdier krijgt op deze prachtige, stille plek het respectvolle afscheid dat het verdient. Wij bieden u de mogelijkheid tot kleine groepscrematies of individuele crematies, in tegenstelling tot anonieme groepscrematies en destructie. U kunt bij ons tijdens de openingstijden van de receptie uw overleden huisdier zelf komen brengen, zonder afspraak.

De voorbereiding en de crematie vinden plaats in een mooie sobere ruimte. Als u uw dier zelf komt brengen, kunt u met de auto deze ruimte inrijden en wordt u dus niet geconfronteerd met eventuele andere bezoekers.

Cremeren
Het cremeren gebeurt ‘naturel’. Dat wil zeggen dat uw huisdier aan de natuur word teruggegeven zoals het op de wereld kwam – dus zonder aandenken, speeltje of andere attributen.

U heeft de keuze uit verschillende mogelijkheden voor een crematie:

Algemene crematie

Bij een algemene crematie wordt uw huisdier samen met enkele andere huisdieren gecremeerd. Wij zorgen voor de verstrooiing van de as over onze asweide. U kunt de asweide dagelijks bezoeken.

Individuele crematie met asverstrooiing

Bij een individuele crematie wordt alleen uw huisdier gecremeerd. U kunt bij ons afscheid komen nemen in de afscheidsruimte of bij de crematie aanwezig zijn in de crematieruimte. In het laatste geval neemt u afscheid van uw dier voor aanvang van de crematie. De afspraak hiervoor maken wij met u als uw huisdier bij ons is. Wij zorgen voor de verstrooiing van de as over onze asweide.

Individuele crematie met urn

Het is mogelijk om de as van uw huisdier na de individuele crematie mee naar huis te nemen. De as wordt verpakt in een urn van ons van ongeglazuurd aardewerk. U kunt bij ons afscheid komen nemen in de afscheidsruimte of bij de crematie aanwezig zijn in de crematieruimte. In het laatste geval neemt u afscheid van uw dier voor aanvang van de crematie. De afspraak hiervoor maken wij met u wanneer uw huisdier bij ons is. Als u de crematie heeft bijgewoond kunt u een dag later de urn bij ons komen ophalen. Als u niet bij de crematie aanwezig bent geweest informeren wij u wanneer de urn voor u klaarstaat. Het ophalen van de urn kan tijdens de openingstijden van de receptie. Het eventueel bezorgen van de urn doen we in overleg met u.

Asweide

De as wordt verstrooid over onze mooie asweide. Er is een plaats gemaakt waar verse bloemen kunnen worden neergelegd en er zijn verschillende mijmerplekken. Door de verwelkte bloemen naderhand tot compost te maken, kunnen wij deze ook weer teruggeven aan de natuur.

U kunt de asweide elke dag bezoeken.

Urn

Als u ervoor kiest om de as te houden, dan krijgt u deze terug in een urn van ongeglazuurd aardewerk.

urn

Kijk hier voor de prijzen.

Heeft u nog vragen? Bel ons: (020) 633 30 30.